Fashion Tips

Je denkt van niet, maar door deze kledingfoutjes lijk je juist ouder. De juiste kleding benadrukt je sterke kanten. Maar het tegenovergestelde is ook waar: sommige kledingstukken laten je zelfs ouder lijken! Dit zijn veelgemaakte kledingfoutjes én tips om jonger voor de dag te komen.

Je kledingkast opruimen

Heb je ook zo'n last van een rommelige en onoverzichtelijke kledingkast?

Tips om nu te beginnen

Bel voordat je begint met je kledingkast opruimen een paar gezellige vriendinnen voor de nodige support.

Pak een paar vuilniszakken, of weet je wat, leg gewoon die hele rol neer en zorg voor een drietal grote dozen, maat flatscreen of verhuisdoos.

Zet een leuk muziekje op, vul een paar bakjes met chips en nootjes en trek een lekkere fles prosecco open. Jouw-ik ga eindelijk mijn kast uitmesten-feestje kan beginnen!

Heb je weleens nagedacht over de inrichting van kledingwinkels? Nee? Nou die hebben niet voor niets de broeken bij de broeken, de jeans bij de jeans en de vesten bij de vesten. Gebruik dit in jouw voordeel en zorg ervoor dat je kleding straks per ‘onderdeel’ opgeborgen wordt.

Bekijk stuk voor stuk je kledingstukken kritisch en als er een leuk verhaal aan vast zit bewaar dat dan voor later. Nu heb je iets anders te doen. Namelijk je kledingkast voor eens en voor altijd goed organiseren. Je kunt geen afleiding gebruiken.

Doe kledingstukken die afgedragen, stuk of hopeloos ouderwets zijn weg. Maakt niet uit dat het je een godsvermogen heeft gekost. Denk aan alle ruimte die je straks zult hebben en hoe blij je daarvan zult worden.

Alles wat je een jaar, of langer, niet hebt gedragen kun je met een gerust hart wegdoen. De kans dat je het alsnog gaat dragen is erg klein. Kledingstukken die nog goed zijn, bijvoorbeeld merkkleding, kun je in doos 1 doen en verkopen of weggeven, bijvoorbeeld via Marktplaats of groepen op Facebook of naar de lokale kringloopwinkel brengen.

Kledingstukken die geen goede pasvorm hebben voor jouw figuur of de verkeerde kleur, waardoor je eruit ziet als een vaatdoekje, doe je in doos 2. Deze kun je doneren aan een goed doel of het Leger des Heils.

In doos 3 doe je kledingstukken die nog prima draagbaar zijn, maar die gerepareerd dan wel vermaakt moeten worden. Zoek een goede kleermaker en laat je confectiekleding vermaken tot maatkleding. Het vermaken van de kleding kost je misschien wel wat geld, maar is het meer dan waard als je je bedenkt dat je weer jaren kunt doen met deze kleding.

Maak vervolgens samen met je vriendinnen, nieuwe, spetterende kleding combinaties. Je zult zien dat je met andere ogen naar je eigen kleding kijkt en beter overzicht hebt in wat je nog hebt. Maak gelijk een boodschappenlijstje van dingen die nog ontbreken. Als je foto’s van je combinaties maakt, inclusief kekke accessoires, en accessoires, en afdrukt maak je je eigen catalogus. Als je in de ochtend haast hebt hoef je hier maar een blik in te werpen om super voor de dag te komen.

Kettingen, sjaaltjes, zonnebrillen, armbanden etc. kun je netjes sorteren in gelijksoortige dozen (lang leve IKEA en Action).

Lange kettingen en riemen kun je met een haakje aan de binnenkant van je kledingkast bevestigen.

En als je kast weer lekker de ruimte heeft is het een goed moment om deze weer aan te komen vullen in de Mega Magazijnverkoop van Kennedyfashion ! 

Dit is wat jouw horoscoop zegt over jouw kledingstijl

Ram 

21 maart tot 19 april

Jij bent echt een trendsetter. Jij weet precies wat er gaande is in de fashion scene en hebt nul problemen met dat doorvoeren in je eigen stijl. De wereld is jouw catwalk vriendin, ga vooral door met anderen inspireren.

Stier 

20 april – 20 mei

Jij rockt casual zoals niemand dat kan. Elke outfit die je draagt lijkt totaal moeiteloos. Alsof je in je kast bent gevallen en de perfecte combinatie toevallig is blijven plakken. Zelfs je haar is casual fabulous. Je laat het er zo makkelijk uitzien, terwijl andere vrouwen wild van jaloezie worden dat zij niet kunnen wat jij kan.

Tweelingen 

21 mei – 20 juni

Alles wat jij draagt past bij elkaar. Van je schoenen tot je accessoires, is alles op elkaar afgestemd. En nee, niet op een vervelende manier. Juist op een geweldige manier. Je gooit je hele stijl af en toe door de war, maar zelfs dan lijkt alles perfect te kloppen. Je hebt gewoon een gave.

Kreeft 

20 juni – 22 juli

Jij bent niet van de poespas en tierelantijntjes. Jij houdt gewoon lekker van je spijkerbroekje en je shirtje, lekker makkelijk. Gelukkig staat het je ook geweldig. Je weet wat voor je werkt en voelt geen behoefte om grootse veranderingen in je garderobe toe te passen.

Leeuw 

23 juli – 22 augustus

Jij bent een echte klassieke vrouw. Alles wat je draagt, draag je met zelfvertrouwen. Je hebt een tijdloze, Audrey Hepburn waardige stijl, waar menig vrouw jaloers op is. Met goede reden, want je ziet er altijd fantastisch uit.

Maagd 

23 augustus – 22 september

Jij houdt van details. Je maakt je outfits tot in de puntjes af en maakt van iets gewoons iets heel speciaals. Je stijl is heel specifiek en eigen. Het gaat jou juist om de details, die iets speciaal maken

Weegschaal 

23 september – 22 oktober

Jij bent honderd procent jezelf en dat uit zich ook in je stijl. Je stijl is een mix van alles wat je leuk vindt. Je kunt moeiteloos elke stijl eigen maken en dat doe je ook, want je wilt er altijd zo goed mogelijk uitzien.

Schorpioen 

22 oktober – 21 november

Jij hebt fashion uitgevonden. Je gebruikt je kleding om je bepaalde emoties over te brengen en bent super expressief. Je stijl is gedurfd en luidruchtig. Je houdt van felle kleuren en waanzinnige printjes. Een echte fashion chick in hart en nieren.

Boogschutter

 22 november -21 december

Mysterieuze dame die je bent, jij bent koningin van de zwarte outfits. Zelfs de simpelste outfit weet jij om te toveren tot een fashion statement. Jij bent gewoon cool en dat uit zich in alles wat je aan je lijf hangt.

Steenbok 

22 december – 19 januari

Jij bent heel erg 
geordend. Je zult niet snel al je geld uitgeven aan een sale, waarbij je de helft alleen koopt omdat het sale is. Nee, jij denkt na over de spullen die jij in huis haalt. Veel ervan is tweedehands, omdat je daar de dingen vindt die niemand anders draagt.

Waterman

20 januari – 18 februari

Jij bent een wervelwind van kleurtjes. Alles wat je draagt is fel en gedurfd. Je houdt van gekke printjes en hebt soms zelfs de neiging om richting de boho chique kant te gaan. Je durft jezelf te zijn in je kledingstijl en dat is mooi.

Vissen 

19 februari – 20 maart

Jij houdt van kleding, maar fashion is niet je grootste passie. Het kan je eigenlijk een beetje gestolen worden. Jij kiest eerder voor comfort dan voor statement en daar is helemaal niets mis mee. Je ziet er namelijk alsnog waanzinnig uit.

Samenstellen van je garderobe

Het samenstellen van een perfecte garderobe is alleen mogelijk als je kleding weet te vinden die goed bij je figuur past.  Stijl en mode zijn twee verschillende dingen. Stijl is tijdloos, mode niet. Als je weet wat voor lichaamstype je bent kun je je sterke punten benadrukken en je minder sterke punten camoufleren. 

Mode kleuren lente/zomer 2019

Eén blik op de kleuren en je ziet dat de rode en oranje tinten overheersen. Veel felle tinten en op het roze na weinig pastel. Ook blauwe tinten ontbreken op het prinsessenblauw na. De bruine toffee kleur en het mosgroen zijn kleuren die ook niet zouden misstaan in de herfst en winter.

De verkeerde kleur 

Als je kleding draagt die niet matcht met de kleuren van je huid, haar en ogen, kan dat ervoor zorgen dat je grauw en vermoeid oogt. Kleuren die daar juist wél bij passen, laten je frisser en jeugdiger ogen. Hoe kom je erachter welke kleuren je staan?