Meet Kennedy model Eli

Je hebt Eli vast al zien schitteren in de previews! Al een aantal seizoenen showt ze de meest prachtige Kennedy-outfits. Maar wat draagt ze eigenlijk in haar vrije tijd? Is haar kast een regenboog van kleuren en houdt ze de trends bij?

Wat betekent mode voor jou persoonlijk?

Ik vind het heerlijk en belangrijk om met mode bezig te zijn. Wat ik vooral erg leuk vindt is om kleding en accessoires te combineren en zo elke keer weer een andere outfit te creëren.

Hoe zou je jouw persoonlijke stijl in drie woorden omschrijven?

Tijdloos, modieus, comfortabel.

Wat zijn jouw favoriete kledingstukken in jouw kast en waarom?

Een mooi broekpak, palazzo broek, mooie ruimvallende shirts en héél veel shawls.

Zijn er items in jouw kast waar je nooit afscheid van kunt nemen?

Dat zijn een aantal mooie jurken en mantelpakjes die ik ooit gekocht heb bij Kennedy Fashion.

Heb je ooit kledingstukken weggedaan waar je later spijt van kreeg?

Nee, ik zie natuurlijk bepaalde stukken in de mode terugkomen maar dan in andere kleuren waardoor het leuk is om dit soort items weer opnieuw aan te schaffen.

Wat zijn enkele essentiële stukken die volgens jou in de kast van elke vrouw zouden moeten hangen?

Een mooi pak met een blouse, een effen jurkje, sjawl, tas en pumps/sneakers in neutrale tinten. Deze basisitems kun je altijd weer met nieuwe items combineren.

Hoe belangrijk vind je het om modetrends te volgen?

Het is leuk om de bladen door te kijken en op de hoogte te zijn van de trends. Dit wil niet zeggen dat je overal aan mee moet doen. Ik vind het hebben van een eigen stijl namelijk erg belangrijk.

Wat is volgens jou de leukste modetrend van dit seizoen?

Mooie sprekende kleuren die op een verassende manier gecombineerd worden.

Hoe is jouw kledingkast georganiseerd? Heb je een specifiek systeem om je kleding te ordenen?

Mijn kledingkast is heel precies ingedeeld in zomer- en winterkleding. Op deze manier kan ik alles makkelijk terugvinden. Inclusief mijn schoenen en tassen.

Zijn er bepaalde mode-iconen of invloeden waar je naar opkijkt?

Nee, er zijn geen specifieke personen die ik volg. Waar ik altijd wel in geïnteresseerd ben zijn de trendkleuren. Naast dat ik de outfits show voor Kennedy shop ik er zelf ook vaak. Ik ontdek elk seizoen weer nieuwe combinaties en kleuren die ik anders zelf niet snel zou maken of kiezen. 

⁠Tot slot, heb je nog tips voor mensen die hun eigen stijl willen ontwikkelen?

Zorg voor een paar mooie basisstukken en kijk goed of iets je echt goed staat en jouw mooie punten accentueert. Je goed en zelfverzekerd voelen is het belangrijkste!

7 MANIEREN OM OP EEN ORIGINELE MANIER EEN SJAAL TE KNOPEN

Ben jij een sjaalliefhebber? Sjaals zijn veelzijdige accessoires die het hele jaar door gedragen kunnen worden. Vooral lange sjaals bieden stylingmogelijkheden bij verschillende outfits. Er zijn verschillende manieren om sjaals te dragen, zoals nonchalant om de nek of als omslagdoek. Het artikel deelt acht creatieve knoopideeën met stapsgewijze uitleg om de sjaal op verschillende manieren te dragen.

1. DE KONINKLIJKE KNOOP

We noemen deze knoop zo, omdat we vinden dat hij aardig royal aandoet. Je slaat de sjaal twee keer om je hals en haalt dan het rechter uiteinde door de buitenste lus naar binnen toe. Knoop die vervolgens met het andere uiteinde tot-ie relatief strak rond je hals zit en drapeer de overige stof van de buitenste lus over de knoop. Je houdt dan twee puntige uiteindes over op je borst en hebt een mooie volle kraag langs je hals!

2. DE COLSJAAL

Maak van je ‘gewone’ sjaal eens een colsjaal voor een andere look. Je kunt dit doen door eerst een knoop te leggen in de uiteindes van de sjaal en hem dan zo vaak als je kunt om je hals te draaien. Maar een strakker effect krijg je als je eerst de sjaal zo vaak mogelijk rond je hals slaat en er op het laatst een knoop in legt. Die verstop je dan weer onder één van de laagjes die je net gewikkeld hebt rond je nek. 

3. DE EUROPESE TRADITIE

Deze manier van dragen wordt internationaal vaak bestempeld als de Europese manier van sjaals dragen. Vouw de sjaal dubbel, steek je hand door de lus, hang de sjaal om je nek en trek vervolgens de uiteindes van de sjaal met je hand door de lus. Voor ons een klassieke manier van dragen, volgens internationale bronnen helemaal in!

4. DE WATERVAL

Voor deze draagwijze heb je een sjaal nodig die wat wijder uitloopt aan de uiteindes. Sla hem eerst een paar keer om tot je aan beide kanten zo'n 30 tot 40 centimeter stof overhebt. Hang de uiteindes recht over je borst naar beneden, pak van beide stroken de binnenste punt en haal die door de onderste lus rond je hals. De andere punt van de sjaal drapeer je naar beneden, waardoor je een soort punt onderaan je sjaal creëert die door het golven van de stof wat wegheeft van een waterval.

5. DE MAGISCHE KNOOP

De eerste keer dat je iemand op deze manier haar sjaal ziet knopen, raak je waarschijnlijk even de weg kwijt. Des te leuker het effect als je hem draagt! Je wikkelt eerst de sjaal één keer linksom om. Vervolgens steek je met je hand door de binnenkant van de lus rond je hals en pak je de strook stof die naar beneden hangt aan de linkerkant redelijk bovenaan vast. Je trekt hem een stukje omhoog, zodat er onder je hand een nieuwe lus ontstaat. Haal daar het andere uiteinde van de sjaal doorheen en voilà, je hebt een ‘magische’ knoop!

6. DE STROPDAS

Een grappige manier om je sjaal eens te dragen als je alle normale drapages (mooi woord!) al een keer gehad hebt. Hang de sjaal om je nek en maak aan één kant een simpele knoop. Maak die weer een beetje losser, steek je hand erdoor en haal het andere uiteinde van de sjaal er doorheen. Trek de knoop weer wat strakker naar boven toe en fluff hem weer een beetje bol. Zo lijkt je sjaal net een stropdas.

7. DE VLECHT

Ook deze methode ziet er ingewikkelder uit dan het is. Maak van de sjaal een lus en hang hem om je hals. Steek met je hand door de lus en haal de uiteindes van de sjaal er doorheen. Draai vervolgens de punt van de lus een keer om zijn as, zoals je zou doen bij een elastiekje als je een staart maakt in je haar. Haal door die tweede lus nóg een keer de uiteindes van je sjaal. Door de dubbele lus lijkt je sjaal nu net een vlecht.

Meet Kennedy model Rosalie

Je hebt Rosalie vast al zien stralen in de previews! Elk seizoen schittert ze in de meest prachtige Kennedy-outfits. Maar wat draagt ze eigenlijk in haar vrije tijd? Is haar kast een regenboog van kleuren en houdt ze de laatste trends bij? Duik snel verder in dit verhaal en ontdek alles over Rosalie's stijl!

Wat betekent mode voor jou persoonlijk?

Mode betekent voor mij toch wel hoe ik mij bezighoudt met het uitkiezen van kleding en wat ik hiermee uitstraal. Inspiratie opdoen en hieraan mijn eigen draai geven!

Hoe zou je jouw persoonlijke stijl in drie woorden omschrijven?

Vrouwelijk, sportief en jeugdig!

Wat zijn jouw favoriete kledingstukken in jouw kast en waarom?

Toch wel alle zomerse jurken, lekker kleurrijk en bovendien geven ze mij een zomers gevoel. Ik krijg dan direct zin in de vakantie!

Zijn er items in jouw kast waar je nooit afscheid van kunt nemen?

Dat zijn toch wel mijn witte sneakers. Ik heb inmiddels al 3 paar versleten, ze lopen heerlijk en je kunt ze bij iedere outfit stylen! Zowel onder een jurk als een broek.

Heb je ooit kledingstukken weggedaan waar je later spijt van kreeg?

Ik denk altijd wel goed na over kleding die ik weg doe. Ik weet nog wel dat ik op jongere leeftijd knalblauwe cowboylaarzen had. Ik kon er maar niet aan wennen, maar tegenwoordig zijn ze hartstikke hip en zie je ze terug in alle kleuren.

Wat zijn enkele essentiële stukken die volgens jou in de kast van elke vrouw zouden moeten hangen?

Een mooie (en vooral lekker zittende) jeans is altijd goed! Verder grijp ik snel naar een blazer, die kun je zowel sportief stylen als voor een nette gelegenheid dragen.

Hoe belangrijk vind je het om modetrends te volgen?

Ik vind het leuk om met de trends mee te gaan en te ontdekken hoe ik kleding op een andere manier kan combineren. Toch ben ik niet iemand die wekelijks de nieuwste trends bijhoud. Ik draag vooral waar ik me goed bij voel.

Wat is volgens jou de leukste modetrend van dit seizoen?

Hmm, lastige keuze! Dan ga ik toch voor de blouses en tops met wijde of gepofte mouwen. Maakt een simpele outfit toch ineens heel feestelijk en apart.

Hoe is jouw kledingkast georganiseerd? Heb je een specifiek systeem om je kleding te ordenen?

Ik ben altijd erg geordend, dus probeer dat met mijn kleding ook te doen. Voorheen had ik altijd alles op kleur hangen. Zo fanatiek ben ik inmiddels niet meer, nu sorteer ik het op type.

Zijn er bepaalde mode-iconen of invloeden waar je naar opkijkt?

Ik kijk niet direct naar een specifiek persoon op als het gaat om mode. Op sociale media en in tijdschriften zie ik vaak mensen voorbij komen met een leuke stijl of outfit, dat inspireert mij dan.

⁠Tot slot, heb je nog tips voor mensen die hun eigen stijl willen ontwikkelen?

Wat natuurlijk het belangrijkst is, is dat je draagt waar jij je lekker in voelt! Maar mocht je benieuwd zijn naar wat je goed staat, kun je bijvoorbeeld een kleurenanalyse doen om te zien welke tinten bij jou passen. Bij de stylistes van Kennedy Fashion kun je ook terecht voor een goed advies!

Fashion Tips

Wij zetten alle handige en bruikbare fashion tips hieronder voor jou op een rij!

Toverkracht van accessoires – je uitstraling

Met goedgekozen accessoires onderstreep je je individualiteit en maak je van een eenvoudige outfit snel iets bijzonders. Dat is de toverkracht van accessoires.


Maar je kunt met de verkeerde accessoires een dure outfit ook ruïneren. Als je niet goed weet hoe je accessoires het beste kunt toepassen lees dan verder.

Fabric Guide

Wij willen je graag wat meer informatie geven over de materialen waar uw kleding van gemaakt is. Dit omdat wij het belangrijk vinden dat je weet wat je draagt. Per materiaal vind je een korte algemene uitleg.

Wol (WO)

Wol is een natuurlijke vezel van dierlijke afkomst. De meeste wol die gebruikt wordt komt van schapen. Schapenwol is er in verschillende varianten, zoals wol van het Shetlandschaap (shetlandwol) en het Merinoschaap (merinoswol). 

Created with Sketch.

De wolvezel afkomstig van het merinosschaap is zeer fijn en draagt prettig (jeukt niet). Wol van het Shetlandschaap is grover van structuur en kan wel jeuken. Ook andere dieren geven wol: een heel zachte lichte wol, angora, komt van het angorakonijn. Kasjmierwol (ook cashmere) komt van de kasjmiergeit, de angorageit geeft wol die mohair wordt genoemd. Alpacawol komt van de alpaca, een soort lama die in de Andes wordt gehouden. Camel is een wolvezel van de kameel.

 

Wol heeft veel goede eigenschappen en wordt daarom op veel manieren toegepast. De wolvezel heeft een natuurlijke kroezing (krulling) en is volledig bedekt met schubben. Door de schubben en de kroezing is wol veerkrachtig (kreukt dus weinig), volumineus en warmte-isolerend (draagt warm). Als een wollen pak een nacht uithangt, zijn de meeste kreukels de volgende dag verdwenen. Wol is daarnaast ook vuilafstotend en hoeft dus niet vaak gewassen te worden. 

Wol is een elastische vezel en is daar door erg geschikt voor breisels. Bij het dragen komen er bijvoorbeeld bijna geen ellebogen in de mouwen, omdat de wolvezel terugveert. 

 

Wol neemt veel vocht op, zonder nat aan te voelen. Bij transpiratie is dit een voordeel omdat het zweet wordt opgenomen zonder dat de kleding klam aanvoelt, en zonder dat de kleding op de huid gaat plakken. Een trui of jas van wol dragen als het buiten vochtig is, is zeer aangenaam omdat je het opgenomen vocht niet voelt.
  

Wassen: wol moet voorzichtig, zonder wrijven en rekken worden gewassen met een speciaal wolwasmiddel in handwarm water (lauw +/- 30°C). Omdat wol zwakker wordt als het nat wordt, moet wol liggend worden gedroogd.

PILLEN

Pillen kan ontstaan bij het dragen of wassen van kleding. Dit komt onder andere doordat de wolvezel bedekt is met schubben, die in elkaar kunnen haken, waardoor er kleine 'balletjes' op de stof ontstaan. 

Created with Sketch.

Hoe wolliger, hariger, zachter of volumineuzer de stof of het breisel is, hoe groter de kans tot pillen. Vooral op plekken waar door het dragen de stof langs elkaar schuurt is de mogelijkheid tot pillen groter. Dit heeft niets te maken met de kwaliteit van de stof of het breisel, dit is een onontkoombare eigenschap van de wolvezel. De kleding kun je echter goed onderhouden door gebruik te maken van een pilapparaatje.

Zijde (SE) 

Zijde is afkomstig van de cocon van de rups van de zijdevlinder. Op één cocon zit ongeveer 3000 meter draad. Maximaal 900 meter kan in één keer afgehaspeld worden. 

Created with Sketch.

Haspelzijde is hiermee het enige filament van natuurlijke oorsprong. De rest van de zijde wordt als kortere vezels verwerkt. Omdat het proces van kweken, verzorgen en afhaspelen veel werk is, is zijde over het algemeen duur. De meeste gelijkmatige en fijne zijde komt van de moerbeivlinder. 

Zijde afkomstig van andere vlinders heet wilde zijde. Zijde als stof is soepel, zacht, glanzend en draagt zeer licht en prettig op de huid. Zijde is warmte isolerend, goed ademend en neemt snel vocht op. Bij warm weer voelt zijde koel aan en bij koud weer is het lekker warm om te dragen. Zijde kan kreuken maar hersteld zich over het algemeen snel. Haspelzijde kreukt het minst, zijde van kortere vezels kreukt meer. Zijde is de dunste natuurlijke vezel en is daarom niet zo sterk.

 

Nadeel van zijde is dat het gevoelig is voor zonlicht (kleur kan aangetast worden) en dat het gemakkelijk vlekt. Pas ook altijd op met ruwe handen of scherpe haakjes aan nagels: dit kan de stof openhalen. Zijde moet voorzichtig met een speciaal fijnwasmiddel worden gewassen. Donkere kleuren kunnen het beste koud gewassen worden. Een vlek in de stof kan apart behandeld worden, maar direct daarna moet het kledingstuk in zijn geheel worden gewassen, anders ontstaan er kleurverschillen in de stof.

Katoen (CO)

Katoen is de zaadpluis van de katoenplant en is een veel gebruikte plantaardige vezel. De vezels zijn stroef en houden elkaar in een garen goed vast: katoenen garens zijn daardoor vrij sterk. Hoe fijner en langer de katoenvezels zijn hoe meer glans. Door speciale behandeling, merceriseren, kan katoen goed glanzend en zijdeachtig gemaakt worden. Dit effect is dan blijvend en geeft het artikel een luxer uiterlijk en een zachtere greep.

Created with Sketch.

Kleding gemaakt van katoen is luchtdoorlatend en draagt zeer prettig op de huid.

 

Katoen neemt gemakkelijk snel en veel vocht op en staat vocht ook snel weer af. Bij afkoeling droogt de stof snel en gebruikt daarbij de warmte van het lichaam. Het lichaam koelt hierdoor plaatselijk snel af. Door deze snelle verdamping voelt katoen in de zomer erg prettig aan. Mensen die snel last hebben van zweten kunnen zeer goed katoenen kleding dragen. Katoen heeft een grote trek- en slijtsterkte, maar kreukt erg. Als katoen nat is, wordt het zelfs nog sterker. Katoen is slecht warmte-isolerend. Kleding van katoen kreukt en moet daarom gestreken worden.

Linnen (LI)

Linnen komt van de vlas- of linnenplant en is een natuurlijke, duurzame vezel. Linnen is vergeleken met katoen duurder omdat vlas veel bewerkingen moet ondergaan voor de vezels bruikbaar zijn. Een linnenvezel is tot 5 cm lang. 

Created with Sketch.

Linnen is grover en onregelmatiger als katoen en glanst meer. Doordat linnen zo onregelmatig is zitten er altijd verdikkingen in de stof. Dit is kenmerkend voor linnen kleding.

 

De eigenschappen van linnen zijn vrijwel gelijk aan de eigenschappen van katoen. Linnen is echter stugger als katoen, waardoor het minder soepel valt. Naarmate de stof meer gebruikt wordt, wordt linnen zachter en sterker. Linnen neemt snel veel vocht op, het kan 20% van het eigen gewicht aan vocht opnemen, daarna gaat het pas vochtig aanvoelen. Linnen droogt echter snel. Sommige eigenschappen van linnen zijn iets sterker aanwezig dan bij katoen: Linnen is sterker, kreukt meer en draagt nog koeler. Linnen wordt vooral in zomerkleding verwerkt (draagt koel) en in kleding die een natuurlijke uitstraling moet hebben. Vaak wordt linnen gecombineerd met katoen: Halflinnen.

Viscose, Rayon (VI, CV)

Viscose wordt gemaakt van cellulose uit naaldhout of restanten van katoenpluis. Uit dit houtachtige materiaal wordt de grondstof cellulose gehaald. Dit wordt opgelost tot een stroperige spinvloeistof: Viscose. In het buitenland wordt viscose ook wel rayon genoemd.

Created with Sketch.

Omdat viscose een cellulosevezel is komen de eigenschappen van viscose voor een groot deel overeen met plantaardige vezels, zoals katoen en linnen. Viscose neemt snel veel vocht op en is koel in dragen. Viscose voelt echter vaak heerlijk op de huid en heeft prettige draageigenschappen.

 

Viscose is minder sterk als katoen en linnen. Als viscose nat wordt, wordt het zwakker. Viscose kan ook erg kreuken. Er zijn in totaal 3 verschillende soorten viscose: Viscose, Modal, Cupro.

Modal (CMD)

Dit is een viscose met sterk verbeterde eigenschappen. Modal is een biologische textielsoort gemaakt van cellulose uit beukenhout. 

Created with Sketch.

Modal is sterker als een gewone viscose en kreukt vele malen minder. Ook wordt modal minder zwak in natte toestand. Modal kan 50% meer water bevatten dan katoen.

 

De glans en greep van modal zijn enorm zacht en de stof valt zeer soepel. De stof is zeer ademend, zelfs zachter als gemerceriseerd katoen. Het draagcomfort van modal is dus zeer hoog. Modal krimpt en verkleurt niet en is vormvast. Daarnaast is modal vlamwerend.

Cupro (CUP)

Cupro is een viscose (cellulose uit naaldboom & resten katoenpluis) met een toevoeging van een koperverbinding. Cupro heeft hierdoor een zeer mooie zijdeachtige glans en luxueuze uitstraling. Het valt soepel en kreukt weinig. Het is een sterke stof die vaak goed wasbaar is. Het beste kun je Cupro nat ophangen, niet wringen en aan de binnenkant strijken als het nog wat vochtig is.

Created with Sketch.

Omdat we ervaren en betrouwbaar zijn en ons 100% focus op het beste resultaat hebben we al met vele fantastische klanten mogen werken.

Polynose

Polynose (cellulose uit naaldbomen en resten katoenpluis) is een viscose met microscopisch kleine uitstekende haartjes, waardoor de greep van polynose zeer zacht is. De eigenschappen van polynose komen veelal overeen met viscose.

Created with Sketch.

Mijn bedrijf is meer dan een baan. Bij elk nieuw project zorg ik dat het past bij mijn waarden, zodat ik zeker weet dat ik geweldige resultaten kan leveren.

Lyocell (CLY), Tencel

Lyocell wordt op een milieubewuste manier uit cellulose van de berk gemaakt. Omdat de productie van Lyocell veel milieuvriendelijker is als de productie van viscose, mag Lyocell niet tot de viscoses gerekend worden. Dit materiaal met luxueuze zijdeglans is sterk, sterker dan katoen en viscose.

Created with Sketch.

Lyocell is goed vochtabsorberend, voelt bijzonder zacht en draagt zeer comfortabel koel op de huid. De stof valt soepel, kan goed gewassen worden en krimpt nauwelijks.

Acetaat (CA)

Acetaat heeft een bijzondere plaats binnen de synthetische vezels. Acetaat wordt namelijk van cellulose (naaldboom en resten katoenpluis) gemaakt die wordt omgezet tot kunststof. 

Created with Sketch.

De cellulose wordt door het toevoegen van chemicaliën tijdens het extruderen dusdanig veranderd van samenstelling, dat de cellulose niet meer herkenbaar is. Omdat hierdoor acetaat andere eigenschappen dan syntheten heeft, wordt het ook wel half synthetisch genoemd. 

 

De vezels van Acetaat zijn licht, zacht, glad, stevig en hebben een zijdeachtige glans. Dit materiaal lijkt veel op natuurzijde en is heel soepel, krimpt en kreukt nauwelijks en is snel droog. Daarnaast laat acetaat lucht en zweet door. Acetaat neemt veel beter vocht op dan andere synthetische vezels. Nat is acetaat echter wel zwakker. Door de zijdeachtige glans wordt acetaat veel gebruikt voor shawls, stropdassen en voeringstof. Wassen en strijken mag alleen lauw.

'Synthetisch' kan voor sommigen nogal negatief klinken omdat dit vroeger vaak plasticachtig en zweterig aanvoelde, maar dat is niet altijd terecht. Er worden voortdurend nieuwe materialen ontwikkeld en het draagcomfort van deze vezels is vaak heel goed. Het is zelfs zo dat veel sportkleding van synthetische stoffen gemaakt wordt, omdat ze hier de draageigenschappen van kunnen beïnvloeden en zo meer draagcomfort kunnen creëren als bij natuurlijke stoffen. Het grote voordeel van synthetische textielvezels is dat ze veel beter bestand zijn tegen slijtage en beter te reinigen zijn dan vezels van natuurlijke oorsprong, zoals katoen en linnen. Daardoor heeft textiel gemaakt van synthetische vezels een groot gebruiksgemak.

Polyester (PES)

Polyester is de meest voorkomende synthetische vezel in kleding, omdat polyester goed te stabiliseren is en een mooi uiterlijk heeft. Het materiaal is goed vorm- en kleurvast en kreukt weinig. 

Created with Sketch.

Polyester is een lichte, synthetische grondstof die wel glad maar niet plastic-achtig aanvoelt. Polyester is een vochtregulerende stof, dit betekend dat het goed vocht kan afvoeren. Daarnaast heeft polyester een fraaier en natuurlijker uiterlijk dan de meeste andere synthetische stoffen. Nadeel is dat polyester niet echt warm draagt en soms statisch kan zijn. Filamenten van polyester worden vaak tot vezels versneden om te kunnen worden gemengd met andere basismaterialen. Polyester wordt toegepast in vrijwel alle soorten kledingstukken: kostuums, T-shirts, blouses, jassen en jurken.

Polyamide (PA)

Polyamide is een synthetische grondstof die erg sterk en glad is. Polyamide voelt over het algemeen plastic-achtiger als een polyester en is zeer licht van gewicht. 

Created with Sketch.

Polyamide wordt veel toegepast in lingerie, badkleding, panty's en kousen. Polyamide is zeer sterk, scheurt niet en is slijtvast. Omdat polyamide goed te stabiliseren is, kreukt het nauwelijks en behoudt het goed zijn vorm. Polyamide heeft een vrij harde glans, is elastisch, waterafstotend en droogte heel snel. Let op: polyamide mag niet warm gewassen worden en niet in de droger.

Polyacryl (PAN)

Polyacryl lijkt van alle synthetische vezels het meest op wol. De vezel kroest op (krult) en is daardoor dikker en 'wolliger'. 

Created with Sketch.

De acrylvezel is zacht, volumineus en warmte-isolerend. Polyacryl is een sterke vezel die goed bestand is tegen slijtage. Polyacryl verliest volledig zijn vorm wanneer het bloot staat aan te warme temperaturen, zoals de temperatuur bij wassen, strijken en drogen in de wasmachine. Wassen moet daarom lauw en strijken moet zeer voorzichtig. Door het wolachtige karakter van polyacryl wordt dit materiaal veel gebruikt voor mutsen, shawls, truien, vesten en sokken. 

Lycra

Lycra is een merknaam. Het gaat om een synthetische vezel gemaakt van polyurethaan. Het is een elastomeer. 

Created with Sketch.

Andere merknamen waar deze stof onder bekend is: Elastan, Dorlastan en Spandex. Lycra heeft een rekvermogen van 500 tot 600%, het grootste van alle materialen in textiel. Vaak wordt lycra gecombineerd met andere geweven of gebreide materialen om kleding lichte rekbaarheid te geven en hiermee het draagcomfort te verhogen. Elastomeren kunnen goed tegen transpiratievocht, wat een belangrijke eigenschap is omdat kledingstukken die een elastomeer bevatten vaak dicht op de huid gedragen worden. Artikelen met lycra mogen niet te heet gewassen worden.

Wat heb je aan vandaag?

Christine is inmiddels een bekend gezicht als het om de Kennedyfashion.nl Mega Magazijnverkoop gaat. 
Maar wat trekt Christine eigenlijk aan in haar vrije tijd? Waar zul je haar absoluut niet in zien lopen? 
En wat heeft ze aan op een dag als vandaag?
 
Vind je het ook leuk om Christine een beetje beter te leren kennen? Lees dan hieronder het interview met Christine.

Wat heb je aan vandaag?
Een makkelijk zittend zwart jurkje en een stoer leatherlook jack in die mooie nieuwe voorjaarskleur blauwgroen, een dikkere zwarte panty en mooie hoge zwarte laarzen.

Waarom heb je vandaag aan wat je aanhebt?
Omdat ik vandaag ga winkelen en dan wil ik me snel kunnen verkleden om al die leuke kleren te passen. Geen moeilijke dingen met blouses, knoopjes of strakke broeken.

Hoe besluit je wat je aandoet?
Ligt helemaal aan wat ik die dag ga doen of de gelegenheid waar ik naartoe moet. Is het binnen of buiten? Ik ga namelijk wel eens naar een tenniswedstrijd of een paardenwedstrijd in een binnenhal kijken en dan hou ik er wel rekening mee dat het daar meestal wat kouder is. Ik bedenk ook of ik daar al eerder geweest ben en wat ik toen aan had. Wie komen er, kennen ze mijn favoriete blouse of jurk al? Zo ja, dan een ander… ;-)

Zijn er dagen in de week dat je bepaalde kleding aan doet?
Ja, als ik weet dat ik ga wandelen langs het strand of fietsen, dan iets sportiefs en geen hoge hakken. Als ik werk als hostess draag ik als uniform één van de mooie jurken die ik heb geshopt bij de KennedyFashion.nl Mega Magazijnverkopen. 

Trek je kleding aan bij een bepaalde stemming?
Ja, als ik een stoere bui heb, iets stoers met gympen maar het is meestal wel vrouwelijk en elegant. Mijn vriendinnen zeggen vaak: jeetje Christine, je ziet er weer uit of je naar een feestje gaat. Ja dat klopt, het leven is ook een feest!

Leg je voor je slapen gaat je kleding voor de volgende dag klaar?
Ja absoluut, ik ga liever te laat naar bed doordat ik lang bezig ben om een setje uit te zoeken dan dat ik ’s morgens voor de kast sta en niet kan besluiten.

Wat doe je met je kleding als je je s avonds uitkleedt?
Ik leg het eerst over een stoel, wat in de was moet gooi ik meteen in de was, schoenen opruimen, jasje op hanger in de kast. Dan ga ik alvast bedenken wat ik morgen aan ga doen, shirt van het maandagsetje kan ik woensdag nog wel een keer bij iets anders aan en als dat niet zo is, dan berg ik hem dinsdagavond op.

Kleed je je om als uit je werk komt?
Alleen als ik hostesswerk gedaan heb, dan kleed ik me om. Dan kom ik thuis en moet er gekookt worden en ja de jurk hoort bij m’n werk dus die wil ik graag netjes houden. Er hangen zoveel andere leuke dingen in mijn kast die ik thuis lekker aan trek.

Hangt je kleding in je kast op kleur of door elkaar?
Op kleur! Kan ook rustig een hele dag besteden aan het opnieuw inruimen van m’n hangkast en alles wat gevouwen ligt weer netjes opnieuw opvouwen.

Welk kledingstuk zou je dolgraag willen hebben?
Ik zag al het één en ander bij de preview voor de KennedyFashion.nl Mega Magazijnverkoop. Bijvoorbeeld die hele leuke langere blazer, beetje bouclé achtige stof met garendraadjes. Allemaal vrolijke kleurtjes, daar ben ik gek op.

Houd je een winter- en zomergarderobe aan?
Ja, en ik kan ook echt beetje onrustig zijn als ik nog niet van seizoen gewisseld heb.

Wat doe je met kleding die je niet meer draagt?
Ik sorteer mijn kleding twee keer per jaar. Dit ritueel begint eerst met een hele grote berg en dan gaat er toch weer het één en ander terug. Daarna bedenk ik wat bij mijn zus of mijn moeder nog zou passen. En wat er over blijft gaat naar mijn vriendinnetje, wat zij niet wil gaat naar de tweedehands winkel of kringloop.

Wat is je lievelingskledingstuk?
Ik heb veel lievelingsstukken, een jasje van jeans met palletjes en glimmertjes en een mooie trenchcoat in een cognac zandkleur met kant en edelsteentjes erop. In de winter draag ik graag die leuke gebreide jurken met een coll in alle kleuren. Van de KennedyFashion.nl Mega Magazijnverkoop heb ik twee favoriete blousejurkjes met prints en glitters. Mijn vriendin heeft toevallig exact dezelfde gekocht. Ze woont niet meer in de buurt dus nu appen we voor we ergens naar toe gaan, wat heb jij aan? En dan komen we bij elkaar en hebben we toevallig alsnog dezelfde shawl om.

Waar koop je het meest, online of in de winkel?
In de winkel, ik wil passen, voelen, bedenken wat ik kan combineren. Alhoewel: ik had vorig jaar in het voorjaar heel leuke lichtblauwe gympen gezien maar waren er niet meer in mijn maat. De verkoopster was ook niet erg aardig en behulpzaam dus ik heb van hetzelfde merk een andere kleur gepast en ze vervolgens online gevonden en gekocht!

Van welk kledingstuk kun je geen afscheid nemen?
Ik bewaar eigenlijk teveel. Bijvoorbeeld een lange bruine geruite rok van  São Paulo die ik al 16 jaar heb… draag hem nooit meer maar wegdoen is geen optie en heel veel jurkjes met leuke prints en glitters, vooral die glitters! Er gaat er altijd wel één mee op vakantie en altijd weer succes!

Van welk kledingstuk heb je wel eens vreselijke spijt gehad?
Nee, weinig spijt maar waarom waren er vroeger broeken zonder elastan?!

Heb je een vaste plek in huis voor je tas?
Ja, in mijn slaapkamer vlakbij mijn telefoon en oplader.

Dit trek ik beslist niet aan
Saaie vormloze kleding. Waar je mij ook niet snel in zult zien is een jeans, hij moet dan iets aparts hebben zoals een glittertje of een borduursel, zeker geen boyfriend jeans of broeken met lage kruizen. Absoluut geen croptops, Birkenstocks, Crocs en Uggs, de enige Uggs die ik gedragen heb waren met een hoge sleehak.

8 Tips om nooit meer 

'Help, wat moet ik aan te zeggen!'

Door Trendstyle

Wij, Nederlandse vrouwen, zijn heel snel in het beslissen wat we aandoen. Uit een onderzoekje, blijkt dat 35% in 5 minuten of minder weet wat ze die dag gaat dragen.


De Amerikaanse vrouw zou er gemiddeld 16 minuten over doen om een outfit voor de dag te bedenken, lazen we in een vrouwentijdschrift. Het leek ons erg lang en onze nieuwsgierigheid was gewekt. Hoeveel minuten doen wij Nederlandse vrouwen erover? We legden de vraag met onze quickpoll aan jullie voor en wat bleek: wij (nuchtere) Nederlanders zijn véél sneller.
Uit ons onderzoekje bleek dat 35% binnen 5 minuten of minder weet wat ze (voor een gewone dag) aan gaat doen. 34% doet er 5 tot 10 minuten over. 16% heeft er 10 tot 15 minuten voor nodig en slechts 7% valt in de 15 tot 20 minuten (waar het merendeel van de Amerikaanse vrouwen dus in zou zitten). De rest (maar dat zijn er maar weinig) doet er meer dan 20 minuten over.
Met al deze fantastische resultaten maken jullie onze tips bijna overbodig! Maar laten we ze toch even spuien. Het bespaart namelijk een heleboel tijd en ergernis als je snel een geschikte outfit voor de dag bij elkaar kunt halen. Je begint de dag geordend, hebt meer tijd om in alle rust te ontbijten en voorkomt frustraties en een overhoop gehaalde kast.

Hier zijn onze tips. Ze gelden voor alle dagen maar ook voor bijzondere gelegenheden.

Denk vooruit, plan je outfits

Vooruitdenken is het geheim om je snel te kleden, of het nu om een werkdag of een speciale gelegenheid gaat. En vooruitdenken kun je overal doen. Op de fiets, in de trein. Je hebt elke dag wel een momentje om even rustig te bedenken wat je de volgende dag gaat dragen. Voor feestjes kun je beter nog eerder beginnen zodat je alle tijd en rust hebt om de dingen bij elkaar te halen.

Bereid je dagen goed voor

En als je toch al weet wat je aan gaat doen, waarom zou je je outfit dan de avond van tevoren niet al klaarleggen. Zo maak je het jezelf de volgende dag wel heel gemakkelijk.

Ga voor verschillende opties

Voor bijzondere gelegenheden is het fijn om een paar opties te hebben, vooral ook omdat wat je gaat dragen ook van het weer en je mood afhangt. Haal in gedachten verschillende outfits bij elkaar zodat je alle kanten op kunt.

Twijfel je? Ga op zeker

Twijfel je, blijf je maar van idee veranderen, dan is er maar één manier om de knoop snel door te hakken: ga op zeker. Trek die outfit aan waar je je gewoonlijk het beste in voelt.

Vertrouw op je stijl

Voel je, als je eenmaal buiten bent en het te laat is, dat je toch de verkeerde outfit hebt gekozen, dan is er maar één oplossing: zet het uit je hoofd, verman jezelf, verkeerd of niet, je gaat het met deze outfit maken. Vertrouw op je stijl!

Probeer nieuwe kledingstukken van tevoren uit

Trek nieuwe kleren en nieuwe schoenen nooit voor de eerste keer naar een bijzondere gelegenheid aan. Probeer ze eerst van tevoren uit zodat je weet hoe je je er in voelt en je het kledingstuk leert kennen en je je er ongedwongen in beweegt.

Houd je garderobekast netjes

Een ander geheim van snel beslissen wat je aandoet, is natuurlijk een geordende garderobe. Berg alles netjes op, liefst steeds op dezelfde plaats zodat je een goed overzicht hebt en de dingen snel kunt vinden. Draai ook regelmatig wasjes en laat strijkbeurten niet liggen, zodat je altijd alles voorhanden hebt.

Maak van tevoren combinaties

Middagje vrij? Regenachtige dag? Gebruik deze tijd om combinaties te maken met de dingen die je hebt. Trek ze aan, mix&match, wees creatief en maak selfies van de beste combinaties zodat je altijd ideeën bij de hand hebt. Nog een laatste tips: vermijd 'voorgekauwde' combinaties van kledingstukken van hetzelfde merk maar verzin je eigen outfits, outfits die bij jouw persoonlijkheid passen.

8 tips voor langer plezier van je kleding

Ken je dat? Superblij met je nieuwe kledingaankoop, maar na een paar keer wassen is er weinig van over. Balen! Met deze 8 wastips beloven wij je dat je langer plezier hebt van je kleding. Wist jij bijvoorbeeld dat je een spijkerbroek beter niet bij je jurkjes in kunt doen?

Natuurlijk zit er een verschil in kwaliteit van de kleding. Uitgangspunt is dat alle kleding die je bij Kennedyfashion.nl koopt van een goede kwaliteit is. Dat testen wij altijd zelf uit voor we inkopen. Deze kleding kun je dus prima mooi houden, mits je er een beetje met beleid mee omgaat. Hieronder verzamelden wij een aantal goede wastips, waarmee je er vanuit mag gaan dat je nóg langer plezier hebt van je kleding.

1. Lees het etiket

Het is een inkoppertje, maar misschien komt het je bekend voor: Een vervelend etiketje dat je er na aankoop uitknipt, waardoor je vervolgens vergeet wat er ook weer op stond. Maar dat etiket zit er niet voor niets! De meeste etiketjes in onze kleding zijn zacht, dus mijn eerste wastip is: Laat ze lekker zitten! Heb je er toch last van, plak ze in een schriftje dat je bij de wasmachine legt en zet erbij van welk kledingstuk het is of bewaar ze in een leuk doosje en schrijf er met een markeerstift op waar het van is.

2. Sorteer op kleur én materiaal

Sorteer je kleding op kleur, maar ook op materiaal. Een hele belangrijk wastip is, om je jurkjes bijvoorbeeld niet samen met spijkergoed te wassen, want dat werkt als schuurpapier. Gebruik een vloeibaar wasmiddel dat op de kleur en het materiaal is afgestemd (en vooral niet te veel!). Of vervang het wasmiddel eens door een scheutje azijn, dat doet ook wonderen voor het kleurbehoud. Was nieuwe kleding altijd apart tot het niet meer afgeeft, zodat de kleuren niet door gaan lopen. Was bij voorkeur eerst een paar keer met de hand. Na verloop van tijd kan het prima in de wasmachine. Voor onze kleding in de meest gangbare materialen, raden we je altijd aan een programma voor fijne was te kiezen en de temperatuur op 30 graden in te stellen.

3. Voorkom beschadigingen

Sluit ritsen, knopen en haakjes voordat je jouw kleding in de wasmachine stopt. Zo voorkom je dat je kleding beschadigd raakt. Voor extra bescherming kun je het in een kussensloop doen.

4. Was binnenstebuiten

Je ziet het misschien wel eens staan in het label en vraagt je af waarom. Door kleding binnenstebuiten te wassen slijt de kleding minder aan de buitenkant. Ook (geborduurde) applicaties blijven dan langer mooi. En voor de grondigheid van de wasbeurt maakt het geen verschil.

5. Eerste hulp bij bij vlekken

Degenen onder ons met kinderen hebben na bovenstaande tips vast en zeker hun bedenkingen, want kinderen staan gelijk aan vlekken… Maar wist je dat je bijna alle vlekken uit je kleding kunt krijgen met melk? Of het nu die heerlijke rode spaghettisaus is, chocolade, bloed of inkt, dep de vlek met melk of laat het kledingstuk weken in melk en de vlek verschijnt als sneeuw voor de zon. Melk is dé wastip voor heel veel vlekken!

6. Voorkom vieze luchtjes

Natte was gaat stinken, dus na het draaien van een wasje hang je je was het liefst zo snel mogelijk op. En met een kopje (natuur)azijn in het bakje van de voorwas maak je niet alleen je was schoner, het verwijdert ook (zweet)luchtjes en het ontkalkt meteen je wasmachine.

7. Niet in de droger

Jammer, maar helaas: De droger is prima voor je handdoeken en beddengoed, maar stop je kleding niet in de droger! Afgezien van krimp wordt je kleding er gewoon echt niet mooier van. Het slijt sneller, gaat eerder pillen en pluizen en dat wil je toch gewoon allemaal liever niet voor je mooie nieuwe jurkje of truitje?

8. Voorkom (heet) strijken

De laatste wastip is eigenlijk meer een strijktip. Met name te heet strijken is funest voor je kleding. Als je de kleding na het wassen meteen uit de machine haalt en hangend of leggend droogt, krijg je geen kreukels en hoef je minder of zelfs niet te strijken.

Ben je aangekomen? 

Zo ziet niemand er iets van!

Deze 15 styling tricks gaan je helpen!

Ben je een paar kilo aangekomen? Niks mis mee natuurlijk, maar het kan wel lastig zijn om je kleding hierop aan te passen. Want je wilt je natuurlijk wel zelfverzekerd en comfortabel blijven voelen. Ben je al plannen aan het maken om met een dieet te beginnen en naar de sportschool te gaan? Stop! Je kunt namelijk gewoon slanker lijken zonder ook maar een kilo af te vallen. Dus die extra kilo’s, die gaat niemand zien. 

Dit zijn de styling tricks om slanker te lijken

Work on your hair

Je kan er dus gewoon een stuk slanker uitzien als je de perfecte hair do uitkiest. Zó makkelijk is het dus. Er zijn verschillende manieren waardoor je optisch gezien slanker lijkt door het juiste kapsel! 

Draag grote kettingen

Wanneer jij een goede statement necklace draagt, lijken je schouders een stuk smaller, waardoor automatisch je heupen en benen ook slanker lijken. Ha! Easy peasy. Die ketting heb je vast wel thuis liggen, toch?!

Shirt dress

Een shirt dress is gewoon al-tijd goed! Hij kan voor elke gelegenheid, en vooral: hij doet het bij iedereen goed. Zo’n fijne dress valt altijd lekker soepel en nonchalant waardoor je benen meteen een stuk slanker lijken.

Volume up!

Je denkt waarschijnlijk dat te veel stof ons juist ‘voller’ laat lijken. But you’re wrong! Ga daarom juist voor een wijdere top in een wijder rokje. Hierdoor wordt het accent op je taille gevestigd en dat is exact wat je wil! Door de dikkere stoffen lijken je smallere gedeeltes alleen nog maar smaller.

Voeg kleuren en prints toe

En het is nog leuk ook. Wanneer je felle kleuren of prints draagt, leidt dat erg af waardoor de aandacht niet echt naar je figuur uitgaat. Je kunt zelfs twee verschillende prints met elkaar combineren.

Striped trousers

Ga voor een broek met verticale strepen en je benen zullen een stuk slanker lijken. Dit effect kun je zelfs al bereiken met één streep aan de zijkant van je broek!

Love the midi skirts

Ideaal als je jouw benen niet ziet als het pronkstuk van je lichaam: de midi skirt! De A-lijn skirt (waar we het net ook al over hadden) legt de nadruk op je smalste gedeelte van je lichaam. Hierdoor lijk je direct een stuk smaller. En die fijne A-line skirt is ook nog een item dat écht ie-der-een staat!

Speel met lengteverschil

Heb je een midi skirt aan? Draag er eens een lange trenchcoat of een kimono overheen. Door het lengteverschil heb je meteen die prachtige lange endless legs!

Instoppen

Hele fijne en super makkelijke tip: je lijkt in 1 seconde al slanker door je shirt of top in je broek of skirt te stoppen. Hierdoor wordt de aandacht weer beter gevestigd op je gecreëerde slanke taille en dat is wat jij wil!

Ga voor mat!

Wanneer je een glanzend item draagt, zoals een glanzende jeans lijken je benen optisch een stuk voller. En mat doet dus het tegenovergestelde. Wil je toch graag een leather jeans? Probeer dan de glans te beperken.

Proporties

Vermijd strakke mini skirts! Die doen namelijk weinig goeds voor je lichaam. Je kunt het best een boyfriend jeans combineren met een goed aangesloten top, of een kokerrok met een oversized sweater. Ga voor de proporties en het contrast oversized en strak. Daardoor is je lichaam meer in verhouding en lijk je slanker!

High heels

Oké, dit weet je waarschijnlijk wel. Maar deze truc is wel heel effectief. Draag gewoon een knap paar high heels en je lijkt niet alleen een stuk langer, je ziet er ook nog eens fantastisch uit. En er zijn zelfs nog meer voordelen van het dragen van high heels! Can’t be any better, right?

Draag één kleur

Een jasje, top en broek in dezelfde kleur zorgt ervoor dat je optisch een stuk minder ‘vol’ uit ziet. Het dragen van één en dezelfde kleur zorgt ervoor dat de verticale lijn niet onderbroken wordt: dat maakt je langer en slanker.

De goede jeans

Een goede spijkerbroek kan ook een ontzettend verschil maken. Een skinny doet vaak niet veel goeds voor je figuur. Liever trek je dan een bootcut of een flared jeans aan voor een slanke look. Die heb je in de pocket!

Zwart kleedt af

Ga voor zwart! Zwart kleedt je af en het laat je optisch veel smaller lijken dan andere kleuren. 

Dit is wat jouw horoscoop zegt over jouw kledingstijl

Ram 

21 maart tot 19 april

Jij bent echt een trendsetter. Jij weet precies wat er gaande is in de fashion scene en hebt nul problemen met dat doorvoeren in je eigen stijl. De wereld is jouw catwalk vriendin, ga vooral door met anderen inspireren.

Stier 

20 april – 20 mei

Jij rockt casual zoals niemand dat kan. Elke outfit die je draagt lijkt totaal moeiteloos. Alsof je in je kast bent gevallen en de perfecte combinatie toevallig is blijven plakken. Zelfs je haar is casual fabulous. Je laat het er zo makkelijk uitzien, terwijl andere vrouwen wild van jaloezie worden dat zij niet kunnen wat jij kan.

Tweelingen 

21 mei – 20 juni

Alles wat jij draagt past bij elkaar. Van je schoenen tot je accessoires, is alles op elkaar afgestemd. En nee, niet op een vervelende manier. Juist op een geweldige manier. Je gooit je hele stijl af en toe door de war, maar zelfs dan lijkt alles perfect te kloppen. Je hebt gewoon een gave.

Kreeft 

20 juni – 22 juli

Jij bent niet van de poespas en tierelantijntjes. Jij houdt gewoon lekker van je spijkerbroekje en je shirtje, lekker makkelijk. Gelukkig staat het je ook geweldig. Je weet wat voor je werkt en voelt geen behoefte om grootse veranderingen in je garderobe toe te passen.

Leeuw 

23 juli – 22 augustus

Jij bent een echte klassieke vrouw. Alles wat je draagt, draag je met zelfvertrouwen. Je hebt een tijdloze, Audrey Hepburn waardige stijl, waar menig vrouw jaloers op is. Met goede reden, want je ziet er altijd fantastisch uit.

Maagd 

23 augustus – 22 september

Jij houdt van details. Je maakt je outfits tot in de puntjes af en maakt van iets gewoons iets heel speciaals. Je stijl is heel specifiek en eigen. Het gaat jou juist om de details, die iets speciaal maken

Weegschaal 

23 september – 22 oktober

Jij bent honderd procent jezelf en dat uit zich ook in je stijl. Je stijl is een mix van alles wat je leuk vindt. Je kunt moeiteloos elke stijl eigen maken en dat doe je ook, want je wilt er altijd zo goed mogelijk uitzien.

Schorpioen 

22 oktober – 21 november

Jij hebt fashion uitgevonden. Je gebruikt je kleding om je bepaalde emoties over te brengen en bent super expressief. Je stijl is gedurfd en luidruchtig. Je houdt van felle kleuren en waanzinnige printjes. Een echte fashion chick in hart en nieren.

Boogschutter

 22 november -21 december

Mysterieuze dame die je bent, jij bent koningin van de zwarte outfits. Zelfs de simpelste outfit weet jij om te toveren tot een fashion statement. Jij bent gewoon cool en dat uit zich in alles wat je aan je lijf hangt.

Steenbok 

22 december – 19 januari

Jij bent heel erg 
geordend. Je zult niet snel al je geld uitgeven aan een sale, waarbij je de helft alleen koopt omdat het sale is. Nee, jij denkt na over de spullen die jij in huis haalt. Veel ervan is tweedehands, omdat je daar de dingen vindt die niemand anders draagt.

Waterman

20 januari – 18 februari

Jij bent een wervelwind van kleurtjes. Alles wat je draagt is fel en gedurfd. Je houdt van gekke printjes en hebt soms zelfs de neiging om richting de boho chique kant te gaan. Je durft jezelf te zijn in je kledingstijl en dat is mooi.

Vissen 

19 februari – 20 maart

Jij houdt van kleding, maar fashion is niet je grootste passie. Het kan je eigenlijk een beetje gestolen worden. Jij kiest eerder voor comfort dan voor statement en daar is helemaal niets mis mee. Je ziet er namelijk alsnog waanzinnig uit.